נטורופתיה -מה זה?

בשנים האחרונות גוברת ההתעניינות לגבי אורח חיים בריא וחזרה לתזונה טבעית ופחות תעשייתית, יותר ויותר אנשים מבינים את חשיבות הפעילות הגופנית בחיי היומיום ומוסיפים ספורט לסדר יומם. חלק מההתעוררות הזו מעלה את ההתעניינות בעולם הרפואה הטבעית ואיתה עולה קרנה של הנטורופתיה.

נטורופתיה הינה אסכולה רכזית בריפוי הטבעי. שיטת ריפוי השואפת לרפא את האדם על ידי עידוד המנגנונים הטבעיים שלו.
שיטת ריפוי זו מתבססת על ידע רפואי מסורתי בעל אלפי ומאות שנים מכל העולם. וכיום קיימים גם מחקרים מדעיים בתחום התזונה וצמחי המרפא המאששים חלקים נרחבים של רפואה מסורתית זו. הטיפול הנטורופתי כולל  מגוון שיטות אבחון וטיפול, ביניהם תזונה נטורופתית,  שימוש בתוספי תזונה וצמחי מרפא, טיפולי מגע ועוד, המאפשרים למטפלים הסתכלות בגישה ההוליסטית (הכוללת).
בגישה  זו האדם נתפס כמכלול שלם של גוף, נפש ורוח.
הטיפול מאפשר התאמה אופטימלית של הטיפול למטופל משום שהשיטה מתחשבת באורח החיים הכולל ובגורמים נפשיים,
סביבתיים ותזונתיים.

טיפול נטורופתי אינו מתמקד בהקלת הסימפטום אלא בהבנת מקור הבעיה ופתרונה, מתוך התבוננות והבנה של אותו המכלול,
והתחשבות באספקטים נפשיים, תזונתיים, סביבתיים וכן הרגלים של אורח חיים ופעילות גופנית.
נטורופתיה לגיל השלישי והרביעי יכולה להאריך חיים ולשפר את איכות החיים של אנשי גיל הזהב.

יתרונות הנטורופתיה לגיל השלישי והרביעי

חלק טבעי ממחזור החיים של בני האדם כולל ההתבגרות והזדקנות. תהליך ההזדקנות כולל בתוכו החלשות כללית של הגוף,
ומערכות הגוף השונות מתפקדות באופן פחות יעיל. אנשים בני הגיל השלישי נוטים לסבול מבעיות בריאות שונות כגון: ירידה בשמיעה וראייה, בעיות במערכת העיכול, יתר לחץ דם, בעיות של כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים, ממחלות לב, נטייה מוגברת למחלת הסוכרת, ירידה בצפיפות העצם ואוסטאופורוזיס, מחלות בלוטת התריס, מחלות של מערכת השלד והמפרקים, בעיות זיכרון, דכדוך, דיכאון ועוד.

הנטורופתיה יכולה לסייע בטיפול במגוון המחלות על-ידי התייחסות לאורח החיים של בני הגיל השלישי והרביעי. בעוד הרפואה
המערבית מאזנת את המדדים השונים בעזרת תרופות כימיקליות, הנטורופתיה מאזנת את המדדים השונים באמצעות שינוי
אורח החיים באמצעות התאמת סוג המזון לסוג הדם, למצבהגופני הכללי , הטמפרמנט של האדם וסדר יומו. נטורופתית תוכל גם להמליץ על מזונות להוספה או להפחתה, על תוספי תזונה ובעת הצורך גם על שילוב של צמחי מרפא או טיפולי מגע והמלצות על פעילות גופנית מותאמת. כל זאת בשילוב עם הנחיות רפואיות אותן מקבלים המטופלים מהרופאים ולא כנגדם. כאמור, כל טיפול נטורופתי מותאם אישית לכל מטופל ולמאפיינים האישיים שלו ושל הגוף שלו. טיפול מותאם אישית יכול לסייע  להרגיש טוב יותר ולסבול מפחות תופעות לוואי שיכולות לשבש את שגרת היום יום. לכן הטיפול הנטורופתי יכול לסייע בשיפור מדדים שונים ובכך להוביל להפחתת כמות הכדורים והתרופות על-ידי הרופא המטפל. הפחתת השימוש בתרופות משפרת את איכות החיים ואת המצב הרפואי.

איך יודעים לאיזה נטורופתית לפנות? 

כדאי לפנות לנטורופתית מוסמכת בעלת תעודה ממוסד מוכר ורשומה באגודת הנטורופתים בישראל. באתר אגודת הנטורופתים מופיעה רשימת הנטורופתים המאושרים והרשומים על-ידי האגודה. בנוסף כדאי לפנות לנטורופתית בעלת ניסיון  בעבודה עם הגיל השלישי והרביעי.  כיום בעידן האינטרנט אפשר למצוא מידע על הנטורופתית באתרים מקצועיים שונים.
כדאי לקבל גם המלצות מאנשים שאתם סומכים עליהם. שתפו גם את בני המשפחה הקרובים  והסתייעו בהם בבחירת הנטורופתית המדויקת עבורכם.